Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик
Характеристики
Ціна 2970.00
Розмір рослини
(ММ.106) H250-300 St60-80 С25
Період плодоношення ранній
Період споживання плодів літня
Колір плодів білий
Розмір плодів середні
Смакові властивості кисло-солодкий

Яблуня Білий Налив / Malus domestica Beliy Naliv, (ММ.106) H250-300 St60-80 С25

Немає в наявності
Артикул: 30745
2 970 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Розмір рослини
Повідомити, коли з'явиться
Увійдіть на сайт щоб
додати товар до списку очікувань
Опис

Форма дерева: Дерево середньоросле, з інтенсивним ростом у молодому віці. У дорослих дерев крона широкоовальна або округла, не дуже густа. Скелетні гілки середньої міцності відходять від стовбура під кутом 40–60°. Плодоносить переважно на кільчатках. Збудливість бруньок середня, пагоноутворювальна здатність також середня. Дерево відзначається високою зимостійкістю та морозостійкістю, що робить його підходящим для вирощування в регіонах з холодними зимами.

Запилення та плодоношення: Сорт самобезплідний, тому для отримання врожаю необхідно висаджувати інші сорти яблунь, що є хорошими запилювачами. Сорт скороплідний — вступає в плодоношення на 3–4 рік після посадки. Відомий високою врожайністю, особливо з віком. 10–12-річні дерева можуть давати 50–75 кг плодів. Проте, з часом можливе перевантаження урожаєм, що призводить до періодичного плодоношення.

Плоди: Плоди середнього розміру (110–140 г), сплющено-округло-конічної форми. Шкірка зеленувато-жовта, з густим восковим нальотом і великими підшкірковими цяточками. М'якоть біла, пухка, ніжна, великозерниста, соковита, з добрим кисло-солодким смаком (7,0–7,4 бала). При перестиганні плоди можуть ставати сухуватими, розсипчастими, з бурим відтінком і посереднім смаком. Плоди дозрівають неодночасно, знімальна й споживча зрілість настає в середині липня. Зберігаються 2-3 тижні, транспортуються погано через низьку транспортабельність.

Особливості: Цей літній сорт яблуні виведений в Прибалтиці, поширений на Поліссі та в Лісостепу. Він популярний як у промислових, так і в аматорських садах. Має високу стійкість до морозів і зимових умов, але середню стійкість до парші та борошнистої роси. Використовується переважно для споживання в свіжому вигляді, а також для приготування сухих порошків і компотів. Плоди дозрівають у липні, але зберігаються тільки 2–3 тижні, тому не підходять для довготривалого зберігання.​

Вгору